De beste bordspellen om tijdens quarantaine te spelen

Na een aantal dagen/weken quarantaine gaat het zielloos scrollen door je social media feeds toch echt vervelen. Omdat je thuis op elkaar bent aangewezen en iedereen in hetzelfde schuitje zit, is een gezamenlijke activiteit om de verveling tegen te gaan misschien wel het beste. 

En wat is er nou beter dan bordspellen spelen met elkaar? Op deze pagina vind je de leukste bordspellen om tijdens quarantaine te spelen!

Catan, een klassieker

Om maar te beginnen met een persoonlijke favoriet, Kolonisten van Catan. Zelf heb ik de klassieke versie kapot gespeeld, en spelen we nog steeds regelmatig een potje Catan. Waar wij thuis alleen de uitbreidingen Zeevaarders en Ridders hadden, zijn er nu veel en veel meer uitbreidingen en andere spellen op de markt. Wat te denken van Catan Kosmonauten, A Game of Thrones Catan of De Opkomst van de Inca’s? Qua uitbreidingen heeft 999 Games ook niet stilgezeten.

Ook qua uitbereidingen is er genoeg keuze. Kooplieden en Barbaren, Piraten en Ontdekkers of Schatten, Draken en Ontdekkingsreizigers zijn enkele titels die nu beschikbaar zijn als toevoeging op het basisspel. Veel van deze uitbreidingen zijn ook nog onderling te combineren, zo kom je quarantaine wel door!

Het familiepakket

Op het moment van schrijven hebben we te maken met nog zeker 60 dagen quarantaine. Voor liefhebbers is slechts één spel veel te weinig voor zo’n lange periode. Voor deze groep is er het quarantaine familiepakket! Gevuld met vier klassiekers: Manhattan, Carcassonne, Patchwork Light en Keer op Keer. De spellen kunnen gespeeld worden vanaf 1 persoon tot wel 6 personen. Deze variatie sleept je de quarantaineperiode wel door!

Regenwormen

Een wat toegankelijker spel voor heel de familie is Regenwormen. Bij dit dobbelspel speelt geluk een grote factor. Het spel is te spelen met 2 tot wel 7 personen tegelijkertijd! De potjes duren zo’n 20 minuten per stuk, maar zullen elkaar door de spanning in rap tempo opvolgen. ‘Nog één potje’ iets is wat je vaak zult horen. 

Thuis escape rooms beleven met EXIT

Helaas zijn ook de escape rooms gesloten. Net als de horeca, veel winkels, evenementen en vrijwel alles. Een hele goede reden om wat tijd te investeren in het leren van een nieuw bordspel. EXIT leent zich hier uitstekend voor. Dit spel simuleert een escape room, die je gewoon thuis kunt uitspelen. Alleen te spelen of tot vier personen gezamenlijk te spelen. Klik hier voor de website.

30 Seconds, een halve minuut stress

Of het verstandig is om 30 Seconds te spelen als je met elkaar in quarantaine zit weet eerlijk gezegd niet. Het zal niet de eerste keer zijn dat een fanatieke vriend of familielid te enthousiast wordt. Maar, dit is juist het aantrekkelijke van het spel. Jong en oud worden als het ware geïntegreerd om de 5 personen, steden, evenementen of wat dan ook op het kaartje binnen 30 seconden te omschrijven en raden. Gegarandeerd speelplezier!

Naast de bekende, klassieke versie heeft 999 Games meerdere varianten uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de alledaagse versie, de junior editie of de Vlaamse variant van het spel. Zo valt er met ieder gezelschap een potje 30 Seconds te spelen.

Similio, voor geschiedenisliefhebbers

In plaats van voor de zoveelste keer een potje pesten of hartejagen te spelen, kan er ook gekozen worden voor een kort spel met meer diepgang en afwisseling. Similo: Historie is een perfect spel voor zo’n gelegenheid. Aan de hand van vragen moet een historisch personage geraden worden. Leuk, spannend, opvoedkundig correct én scherp geprijsd!

Hersenbreker Quantic

Quantic combineert het beste van een paar van de meest gespeelde spellen op aarde: schaken en sudoku. In dit spel is het namelijk de bedoeling om als eerste alle vier de verschillende soorten speelstukken in één rij, kolom of vierkant te plaatsen. Dit spel is pittig genoeg om volwassenen uren bezig te houden, maar is al vanaf 8 jaar te spelen!

Zonder andere bordspellen spelen

Ook wanneer er niemand in de buurt is om mee te spelen zijn er genoeg opties voor bordspellen. In dit combinatie pakket zitten drie spellen die gemaakt zijn voor één speler en je niet snel gaan vervelen. Neem bijvoorbeeld Adventure By Book: Sherlock Holmes. In dit spannende actiespel zijn er 4 mysteries die door de speler opgelost moeten worden. 

Niet alleen mysteries komen aan bod in dit pakket, ook voor de liefhebbers van denkpuzzels is er genoeg te spelen. Brains laat je Japanse tuinen creëren, maar alleen als ze aan de voorwaarden voldoen. Met vijf verschillende moeilijkheidsgraden valt er voor iedereen puzzelplezier aan te beleven!


Dit sorteerspel uit het verzamelpakket veroorzaakt wat gezonde stress bij de speler. Je moet namelijk in slechts 7 ronden alle kaarten van het spel sorteren. In dit spel zitten verschillende categorieën kaarten, ieder met een eigen actie!

Deel dit bericht met andere thuisblijvers

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *