Sinds de sportscholen dicht zijn gegaan is het niet gemakkelijk om te blijven sporten. Ja, je kan gaan hardlopen of thuis gaan opdrukken, maar daar is de lol ook snel van af. Los daarvan werkt dit niet echt goed voor de motivatie. Om er voor te zorgen dat je thuis dezelfde mogelijkheden hebt als in de sportschool, is het mogelijk om apparatuur en tools te bestellen. Deze kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden en hoeven niet veel te kosten. 

Op deze pagina worden de beste apparaten voor thuis sporten vergeleken. Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat het weten in de comments en ik zorg dat hij er ook bij komt te staan!

Retro springtouw

Gelukkig mogen we nog steeds naar buiten om hard te lopen. In veel  andere Europese landen is dit nu een ongekende luxe. Toch is het fijn ook binnen cardio te kunnen doen. Niet iedereen heeft de ruimte voor grote en dure machines, vandaar dat veel mensen kiezen  voor een goude oude: het springtouw. De versie van Tunturi ziet er ook nog eens heel strak uit. De houten handvatten en het leren koord zorgen ervoor dat dit springtouw jaren mee gaat.

Retro leren springtouw voor thuis

Thuis fit blijven en cardio kunnen doen? Dit springtouw maakt het mogelijk!

Comfortabele yoga mat

Voor veel oefeningen is dit toch de basic: de yoga mat. Door de drukte die webwinkels kennen vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn er vrijwel alleen nog maar absurd dure yoga matjes te koop. Dit matje is daar een uitzondering op. De €28,99 die voor dit matje neergelegd moet worden is het dubbel waard. Anders dan de meeste yoga matten is deze een centimeter dik, waardoor je daadwerkelijk comfortabel kunt sporten.

Thuis TRX trainen

Dit product zie je veel terug in sportscholen. Niet voor niets, want hij is op enorm veel manieren in te zetten. Zelf ben ik fan van TRX, met eigen lichaamsgewicht trainen met behulp van deze sling trainer. De sling trainer is eenvoudig te monteren en demonteren, waardoor hij ook handig is voor onderweg of op vakantie. Met 1 kilo gewicht is deze tool geen last in de koffer. 

TRX voor thuis

Thuis het gehele lichaam kunnen trainen

Stepbank

Typisch zo’n tool die niet veel kost, makkelijk opgeborgen kan worden en zeer functioneel is. De stepbank van Sport-Plein houdt je ook thuis fit. Doordat dit product in drie verschillende hoogtes te verstellen is, zijn er diverse oefeningen mogelijk. Haal de sportschool in huis met deze top tool. Bijkomend voordeel: zowel onderaan als bovenop het oppervlakte is een antisliplaag aangebracht, waardoor je veilig thuis kunt sporten.

Het fitness elastiek

Vanzelfsprekend heb je thuis niet dezelfde ruimte als in de sportschool. Daarom moet er slim worden nagedacht op het gebied van tools om te trainen. Het fitness elastiek is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit elastiek helpt je om je gehele lichaam te trainen, zonder dure apparaten aan te hoeven schaffen.

Fitness elastiek

Bekijk dit artikel in de webshop en bestel direct!

Balance board

Bij sommige doet de naam ‘balance board’ ons denken aan de Wii. Dat onhandige witte board kan ook voor thuis fitness gebruikt worden, maar er zijn betere varianten op de markt. Neem bijvoorbeeld de SportPlus balance board. Dit apparaat helpt om kracht, coördinatie en evenwicht thuis te trainen. Voor studio’s en kleinere appartamenten is de grootte een uitkomst, het balance board is slechts 40 cm breed. 

Dumbbells

Geen thuis workout compleet zonder  dumbbells. Omdat de wensen en behoeften omtrent deze attributen sterk verschillen, vermeld ik hier twee totaal verschillende sets dumbbells.  

Deze set is voor de ervaren krachttrainer. Met 8 verschillende schijven kun je vrijwel altijd het juiste gewicht kiezen. De schijven zijn als volgt ingedeeld: 2 x 3 kg, 2 x 2 kg, 2 x 1 kg en 2 x 0,5 kg. Wanneer alle schijven bevestigd zijn, weegt de dumbbell maar 15 kg. Ideaal om thuis de armen te kunnen blijven trainen. 

Aan de andere kant van het spectrum staan de yoga dumbbells.  Deze zijn gemakkelijker vast te houden, ook in yoga posities. De set bestaat uit  6 gewichten, 2 van 1 kg, 2 van 2 kg en 2 van 3 kg. Ook wordt er een handige bewaarstandaard meegeleverd, waardoor je de gewichten makkelijk kunt opbergen.

Deel dit bericht met andere thuisblijvers

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *