Net als een groot deel  van Nederland ben ik er onlangs achter gekomen dat ik thuiswerken niet zo gemakkelijk is als het lijkt. In mijn zoektocht naar de juiste koptelefoon of een extra monitor zag ik een groot verschil in kwaliteit en prijs. Om het voor de rest van thuiswerkend Nederland gemakkelijker te maken, staan hier mijn favoriete items die thuiswerken wat gemakkelijker maken.

Zeker als je met een partner, huisgenoot of met kinderen woont is concentratie een zeldzaam goed. Wij hadden thuis maar één enkele koptelefoon, wat de videogesprekken met collega’s niet gemakkelijk maakte. Hieronder staan verschillende goede koptelefoons en oortjes die je op je laptop of tablet aan kunt sluiten.

Oortjes, met en zonder draad

Apple EarPods

De iPhone oortjes met kabel, een tijdloze klassieker. Voor slechts €15,- heb je deze oplossing al in huis. Goedkoop, maar je bewegingsvrijheid is beperkt door de kabel.

Bose Soundsport Free

Zeg je audio, dan zeg je Bose. Deze draadloze oortjes hebben topkwaliteit speakers én zijn beschermd tegen druppels, zodat je ze ook in de regen kunt gebruiken.

Apple AirPods 2

Zeker als je veel ijsbeert tijdens gesprekken of graag loopt tijdens het bellen, zijn deze oortjes een uitkomst. Met €149,- iets prijziger dan de versie met oortjes, maar je krijgt er zo veel meer voor.

Apple Airpods Pro Noise Cancelling

Deze zijn wat mij betreft de beste in de lijst met oortjes. Volledige bewegingsvrijheid én geen geluiden van buitenaf die je oren binnenkomen, volledig effectief thuiswerken.

koptelefoons

Oortjes, draadloos of met draad, zijn een goede oplossing, maar zijn eigenlijk niet te vergelijken met een koptelefoon. Hieronder de 4 beste koptelefoons voor thuiswerken naar mijn mening en ervaringen.

Sony MDR-ZX110

De meest eenvoudige koptelefoon die wel beschikt over goede speakers én comfortabel zit. Voor nog geen €15,- heb je deze morgen in huis.

JBL C45BT

JBL maakt top speakers en top koptelefoons, deze draadloze koptelefoon is hier een goed voorbeeld van. Met €63,- ook redelijk scherp geprijsd!

Sony WH-CH700N

Voor iets meer geld heb je een noise cancelling koptelefoon van Sony. Wat deze koptelefoon uniek maakt is de 35 uur durende accu.

Sony WH-1000XM3

Je hebt koptelefoons en je hebt koptelefoons. Dit exemplaar  van Sony zorgt ervoor dat je volledig afgesloten bent van geluiden van buitenaf. Winnaar van een Tweakers award

Muizen

Het werken met een trackpad werkt na een hele week niet zo fijn meer. Om te voorkomen dat je last van je pols krijgt kan een muis een uitkomst zijn. Hieronder een selectie  van 4 verschillende computermuizen, geselecteerd op prijs, kwaliteit en unieke eigenschappen.

Logitech M220

Deze muis is de goedkoopste in de lijst, maar doet daarom zeker niet onder op het gebied van kwaliteit. Klikken met de muis gebeurt in stilte en er zit geen kabel vast aan deze muis.

Verticale muis

Wie ooit een verticale muis gebruikt heeft, wil nooit meer terug naar een gewone platte muis. Deze draadloze muis ligt heel natuurlijk in  je hand, waardoor een muisarm wordt voorkomen.

Apple Magic Mouse 2

Toegegeven, zelf ben ik een Apple fanboy. Daarom staat er in mijn top 4 ook een Apple muis. Draadloos, geweldig vormgegeven en zeer comfortabel voor je hand.

Wacom Intuos Pro (S)

Een uitkomst voor hen die last krijgen van het gebruik van een muis. De pen kan op een natuurlijke manier vast worden gehouden en werkt, na even wennen, zelfs  nog beter dan een muis.

Monitoren

Wie net als ik van een klein laptop scherm werkt, kent de wens om een monitor te hebben. Hieronder staan twee schermen, van Philips en Samsung. Allebei 4K, allebei redelijk betaalbaar en allebei komen ze zeker ten goede van je productiviteit thuis.

Philips 278E1A

Dit de dunne randen van dit scherm zorgen je deze randen doet vergeten  als je aan het werk bent. Deze monitor staat top op je bureau, maar kan ook bevestigd worden aan de muur door middel van een arm.

Samsung U28E590D

Eigenlijk is de monitor van Samsung te vergeleken met die van Philips hiervoor. Ook een topkwaliteit en ook een HDMI aansluiting waardoor consoles en laptops aangesloten kunnen worden. Het enige nadeel van deze dit scherm ten opzichte van die van Philips is de grotere zwarte rand eromheen.

Home office essentials

Naast bovenstaande items zijn er andere opties om je home office enorm te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een laptopstandaard of printer.

Laptopstandaard

Wees lief voor je nek en schouders en gebruik een standaard voor je laptop. Niet alleen scheelt dit erg voor lichamelijke klachten, je videogesprekken zullen ook 30% beter zijn voor de andere partij.

Toetsenbord

Dit artikel is geschreven vanaf een Trust toetsenbord. Eigenlijk is een draadloos toetsenbord essentieel om ergonomisch vanaf huis te kunnen werken. Dit toetsenbord is scherp geprijsd én heeft een ingebouwde Touchpad. Zodat je vanaf een afstand je laptop kan bedienen, of vanaf de bank YouTube kan bedienen op je TV, we don’t judge.

Printer

Niet alleen voor werknemers kan een printer handig zijn, juist studenten en scholieren kunnen nu baat hebben bij het hebben van een printer. Tijdens het vergelijken van meerdere apparaten kwam de HP Envy 5030 eigenlijk direct als beste uit de bus. Voor nog geen €60,- heb je deze printer morgen al in huis. Naast de goede kwaliteit van de printer is deze ook nog te bedienen vanaf je telefoon, zodat je overal in huis kunt printen!

Verstelbaar bureau

Niet iedereen zal plaats of budget hebben voor een nieuw bureau. Toch is een verstelbaar bureau een van de beste investeringen die je in 2020 kan doen. Doordat we zo veel mogelijk binnen moeten zitten, is de enige beweging die sommige krijgen alleen naar de koelkast lopen en terug. Denk aan je gezondheid, en zorg dat je staand kan werken met dit verstelbare bureau.

Deel dit bericht met andere thuisblijvers

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *